Jirko děkujeme, Danny vítej!

Po třech sezonách v týmů Žabin Brno skončil masér Jirka Janovský. Nově se tak o hráčky stará čtyřiadvacetiletý Daniel Ondroušek, který má zkušenosti s profi baseballem, gymnastikou i stepem. Jirkovi za všechno děkujeme a přejeme mu mnoho úspěchů v pracovním i soukromém životě.

Začátkem sezony došlo v kabině Žabin Brno k vystřídání na pozici týmového maséra. O hráčky nově pečuje Daniel Ondroušek, kterého můžete znát z baseballového týmu Hroši Brno, kde působí nejen jako masér, ale i hráč. O baseballisty se stará také v mládežnické reprezentaci, mimo jiné pracuje s gymnasty a stepaři. „Když jsem byl mladší, potýkal jsem se často se zraněními, a proto jsem se rozhodl věnovat svůj čas právě pohybovému aparátu. Rád analyzuju jednotlivé problémy a následně je řeším tak, aby sportovci mohli prodat svůj full-body potenciál nejen na hřišti, ale i mimo něj. Nejde mi jen o akutní pomoc, ale komplexní proces regenerace i prevence. Aby zkrátka sami sportovci porozuměli svému tělu,“ přiblížil svoji filozofii.

Ondroušek alias Danny absolvoval s brněnským celkem již kvalifikační výjezd do Szekszárdu, s týmem je i nyní v Mersinu. Žabiny jsou pro něj zároveň první basketbalová zkušenost. „Musím říct, že jsem mile překvapený z celého realizačního týmu, jak funguje a komunikuje s hráčkami. Ve spoustě věcech se práce okolo hráček podobá tomu, na co jsem zvyklý. Většinou řeším stejné věci, rozdílem je příčina. U basketu skrze specializaci pohybu jsou to nejčastěji kotníky kvůli rychlým změnám směru a výskokům, u baseballu z osmdesáti procent řeším ramena a lokty. Žabiny beru jako skvělou příležitost pro seberozvíjení se v dalším sportovním odvětví,“ dodal.

Musíš být empatický, pokud chceš být dobrý terapeut. Musíš lidi i poslouchat a porozumět jim, aby vše zapadalo jak puzzle.