Žabiny vyjíždí na obměněný Hradec

Po úspěšném startu v Eurolize pokračují basketbalistky Žabin Brno také v domácí Chance ŽBL. Ve druhém venkovním utkání poměří síly v sobotu 12. října s kádrem Hradeckých lvic, které opět vede reprezentační trenérka Romana Ptáčková. Na známe palubovky se tak vrátí Kateřina Zeithammerová.

Žabiny zatím v letošní sezoně nepocítily porážku. Po úvodní úspěšné kvalifikaci ovládly i první utkání své euroligové skupiny B, v české nejvyšší lize si hladce poradily s městskými rivalkami z KP a nováčkem LOH 2028 Chomutov. Nyní je čeká obměněný tým Hradce Králové. „Od minulé sezony je v Hradci hodně změn v týmu, ale určitě si chtějí udržet rychlý styl hry a budou se spoléhat na střelbu z delší vzdálenosti,“ přiblížila Kateřina Zeithammerová, která za Hradec ještě loňský ročník nastupovala.

Kromě žabinské posily v Hradci nepůsobí ani další letité opory – Kristýna Čuperková a Klára Vojtíková po uplynulé sezoně ukončily profesionální kariéru, Pamela Effangová se vydala na své zahraniční angažmá na Azory. K týmu se naopak vrátila trenérka Romana Ptáčková a z Prahy přišly například Eliška Hálová a Eliška Žílová, ze zahraničí se do české ligy vrátila i Kristýna Brabencová (odchovankyně Žabin Brno).

Hradecké lvice mají po prvních dvou kolech stejně jako brněnský celek stoprocentní bilanci. LOH 2028 Chomutov porazily 85:58 a Brandýs 82:71. Ve vzájemném duelu by však podle předpokaldů měl mít navrh opět tým z Rošničky. „Pro mě byl Hradec dva roky domácí hala, takže skrz to budu asi trošku nervózní. Ale na zápas se těším, i na holky, které jsem dlouho neviděla,“ dodala Zeithammerová k jejímu návratu do známého prostředí.

Sobotní utkání odehrají Žabiny na půdě Hradce od 16 hodin a přímý přenos vysílá tradičně platforma TVcom.