Poprvé na Rosni, poprvé s nováčkem

V pátek 4. října od 18 hodin nastoupí basketbalistky Žabin Brno premiérově v sezoně i na domácí hale Rosničce. Po úvodním vítězném kole Chance ŽBL vyzvou nováčka soutěže LOH 2028 Chomutov. Favorizované Žabiny se chtějí zejména naladit na startu Euroligy, která je čeká v úterý proti řeckému Olympiakosu.

Po prvním těžším startu ligy v podobě úspěšného brněnského derby čeká hráčky Žabin mírnější program. V pátek od 18 hodin vyzvou na hale Rosničce nováčka a bývalé prvoligové béčko Chomutova. Desátý tým nejvyšší ženské ligy byl složen pro výchovu mladé generace, i proto se na soupisce pohybují zejména dorostenky, jenž doplnily Ukrajinka Anastasia Kovtun a rozehrávačka Adéla Mezihoráková, která do týmu přišla právě z Žabin.

Chomutovský celek nese tématicky název LOH 2028 a oproti Žabinám je jednoznačným papírovým outsiderem. V ŽBL většina hráček sbírá své první zkušenosti a minuty, není tak divu, že na svém kontě mají zatím dvě porážky. Prvně je nešetřily jejich klubové kolegyně Levhartice (49:105) a poté nevyzrály ani na Hradec Králové. (58:85)

I proto by Žabiny rády v pátek využily tento duel spíše k přípravě na úterní první kolo Euroligy. „V pátek nás čeká zápas proti LOH, ve kterém si můžeme vyzkoušet spoustu herních situací, které nám budou platné v úterý proti Olympiacosu. Do zápasu půjdeme naplno a věřím, že v něm uspějeme a zároveň se dobře naladíme do Euroligové sezony,“ potvrdila pivotmanka Emma Čechová.

Druhé kolo nejvyšší české ligy startuje na Rosničce od 18 hodin, vstupenky lze zakoupit přes síť smsticket. Přímý přenos vysílá TVcom.